05 grudnia 2011

CIASTO Z MAKIEM I KOKOSEM

Biszkopt:
8 żółtek,2 jajka,8 łyżek cukru,1 cukier waniliowy   -ubić
następnie dodać:
8 łyżek mąki,2 łyżeczki proszku
Piec 30 minut w temp.180st

Biszkopt z makiem:
8 białek-ubić
dodawać po trochę  1 szklankę cukru
potem dodać:
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki maku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystko pomieszać.Wlać na formę do pieczenia.
Piec 20 min w temp 170st

Masa:
0,5 litra śmietany kremówki gęstej
5 łyżeczek cukru pudru
Ubić.
2 galaretki w kolorze czerwonym przyrządzić wg przepisu.
Zimną tężącą galaretkę połączyć ze śmietanką.

Na wierzch polać polewą albo cukrem pudrem.

WYGLĄD ciasta(od góry)
polewa
biszkopt
masa
biszkop z makiem
masa
biszkopt

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz