12 grudnia 2011

Sałatka owocowa

Składniki:
  • 300 g winogron
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 puszka ananasów
  • 2 banany
  • ½ szklanki soku z pomarańczy
  • sok z ½ cytryny
  • 4 łyżki miodu
  • ½ łyżki oliwy
  • listki mięty
Sposób przyrządzania:
  Owoce z puszki odcedź i pokrój w dużą kostkę. Banany obierz, pokrój w plastry, a następnie podsmaż na oliwie wymieszanej z 1 łyżką miodu (ok. 3 min), co chwilę mieszając. Sok z pomarańczy połącz z sokiem z cytryny i dodaj 3 (dość spore) łyżki miodu. Wszystkie owoce przełóż do miski i zalej sosem. Posyp listkami mięty.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz