12 grudnia 2011

Sałatka wiosenna

Składniki:
  • różne rodzaje sałat, np.: rukola, sałata lodowa, sałata rzymska, sałata fitness, cykoria sałatowa
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 zielony ogórek
  • 2 pomidory
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 200 g wędzonego żółtego sera
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu winnego
Sposób przyrządzania: 
Sałaty dokładnie umyj i drobno posiekaj, a następnie ułóż w misce. Rzodkiewki i ogórka pokrój w półtalarki, a pomidory w cząstki o grubości nie większej niż 1 cm. Pokrojonego ogórka, pomidory i rzodkiewki ułóż na sałatach. Wędzony żółty ser zetrzyj na drobnej tarce. Posyp sałatkę startym serem i drobno pokrojonym szczypiorkiem. Całość polej oliwą z oliwek i octem winnym. Na koniec możesz udekorować sałatkę przekrojonymi na pół pomidorkami cherry oraz startym żółtym serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz