11 grudnia 2011

SURÓWKA Z KAPUSTY-- 2

 SKŁADNIKI
1/4 małej kapusty czerwonej
1/4 białej kapusty białej
2 srednie marchewki
2 duze jabłka
1 srednia cebula czerwona.
Kilka rzodkiewek
2 łyzki drobno posiekanej natki pietruszki
1 por/czesc biała/.
3-4 łyzki majonezu.

Z kapusty usunac wierzchnie liscie.
Umyc wszystkie warzywa.
Por przekrawamy wzdłuż i dopiero wtedy dokładnie opłukac,osaczyc na papierowym reczniku.
Obie kapusty,marchewkę,rzodkiewki i jabłka,zetrzec na tarce o grubych oczkach.Paprykę po usunieciu nasionek i cebule kroimy na drobna kosteczke, a pora - w półplaserki.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku sola i pieprzem..Dodajemy majonez i natkę
pietruszki.-Zamiast majonezu możemy doprawić surówkę śmietana lub jogurtem naturalnym..

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz