18 grudnia 2011

Salatka z wedzonego lososia i wiejskiego serka (dietetyczna)

20 dag wedzonego łososia(moga byctzw.brzuszki lososiowe),
30 dag wiejskiego serka 3 procent (2x15 dag)
3 jajka,
10 dag kiszoneg ogorka*1 sztuka),
1 zabek czosnku,
sol morska
pieprz ziolowy
rzezucha



  Wędzonego łososia pokroić w kostkę,jajka ugotować na twardo,ostudzić i pokroić w kostkę,kiszony ogórek pokroić w kostkę i odcisnąć z soku.Czosnek obrać,opłukać i pokroić w małą kosteczkę.
Do miski przełożyć łososia,serek,jajka,kiszony ogórek i czosnek.Wszystko razem wymieszać.Przyprawić do smaku sola morska i pieprzem ziolowym.Wierzch salatki posypac rzezucha.Gotowa salatke wlozyc do lodowki do schłodzenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz