23 grudnia 2011

KREMOWE DESERY-----

KIWI Z POMARAŃCZA:

6 owoców kiwi obrac,zmiksowac z 4 łyzkami cukru pudru.
20 dag kremówki ubic z sokiem z 1/2 cytryny i łyzka cukru waniliowego,połaczyc ze skórka starta z pomaranczy.
Nakładac na przemian z musem z kiwi,ozdobić.Schłodzić.

KAWOWY Z MALINAMI:

Po 25 dag twarogu i mascarpone utrzec z 4 ółtkami i torebka cukru waniliowego.Po 50 ml kawy i likieru amaretto wymieszac, skropić 8 dag biszkoptów.
  Ułożyćje w pucharkach,przykryc kremem,posypać malinami.
W ten sposób ułożyć kolejne warstwy.
Mocno schłodzić.Posypać kakao.

MOKKA Z RODZYNKAMI--

400 ml schłodzonej kremówki ubic z 4 łyzkami cukru pudru i opakowaniem smietan-fiks.
Wlac łyzke mocnej kawy i 30 ml brandy lub wisniówki,dodac 10 dag rodzynek,wymieszac.
Krem udekorowac dżemem wisniowym i czekoladowymi ziarenkami, schłodzic.

CYTRYNOWY Z WINEM:

5 zółtek utrzec z 7 dag cukru. 
Ubic na parze ze szklanka białgo, słodkiego wina, 100 ml kremówki i skórka starta z 2 cytryn.
Ostudzic.
Sok z 3 cytryn podgrzac wymieszac z 4 łyzeczkami żelatyny.
Ubic piane z 3 białek i 7 dag cukru.
Krem wymieszac z piana i żelatyna.
Schłodzic..

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz