6 kg buraków.
ZALEWA:
3 szkl cukru
2 szkl. octu
6 cebul/średnio duże/
..pokroic w kostkę..
6 duzych zabków czosnku,a jak małe to więcej też pokroic drobno..
15 ziarenek ziela angielskiego
15 ziarenek pieprzu
15 listków laurowych
6 gozdzików
2 łyżki soli,
Zalewę zagotować i odstawić na 12 godzin,aby to wszystko doszło.
Po tym czasie zalewę odcedzamy i zalewamy starte buraczki na tarce
o dużych oczkach..Wymieszamy.
Włożyćdo słoików i pasteryzować 20 minut.
ZALEWA:
3 szkl cukru
2 szkl. octu
6 cebul/średnio duże/
..pokroic w kostkę..
6 duzych zabków czosnku,a jak małe to więcej też pokroic drobno..
15 ziarenek ziela angielskiego
15 ziarenek pieprzu
15 listków laurowych
6 gozdzików
2 łyżki soli,
Zalewę zagotować i odstawić na 12 godzin,aby to wszystko doszło.
Po tym czasie zalewę odcedzamy i zalewamy starte buraczki na tarce
o dużych oczkach..Wymieszamy.
Włożyćdo słoików i pasteryzować 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz