2 i 1/2 kg miązszu dyni
szkl. octu spirytusowego 10 proc.
kilkanascie gozdzików
kawałek kory cynamonu
3 szkl cukru
cukier waniliowy
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
W duzym garnku zagotowac 5 szkl. wody z octem,cukrem,cukrem waniliowym, goździkami oraz cynamonem.
Oczyszczony z pestek i włókien miąższ dyni pokroic w kostkę,włozyc do gorącej zalewy.
Gotować na małym ogniu,aż dynia będzie miekka.
Z zalewy wyjąc gozdziki i cynamon.
Dynię wraz z goracą zalewą przełozyc do do słoików,dokładni e zakrecic, postawic dnem do góry,ostudzic.
Z zalewy wyjąc gozdziki i cynamon.
Dynię wraz z goracą zalewą przełozyc do do słoików,dokładni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz