Młode i drobne pieczarki
20 dag masła
1/4 łyzeczki soli na 2 kg pieczarek.
Drobne pieczarki w całosci,a gdy większe po umyciu pokroic w cwiartki.
Na 2 kg pieczarek wziac 20 dag. świeżego masła i1 dag soli.
W rozpuszczone masło włozyc pieczarki,nakryć,dusić na wolnym ogniu pół godz.
20 dag masła
1/4 łyzeczki soli na 2 kg pieczarek.
Drobne pieczarki w całosci,a gdy większe po umyciu pokroic w cwiartki.
Na 2 kg pieczarek wziac 20 dag. świeżego masła i1 dag soli.
W rozpuszczone masło włozyc pieczarki,nakryć,dusić na wolnym ogniu pół godz.
Układaćw małe słoiki. Pasteryzować60 min.. Po trzech dniach ponownie pasteryzowac 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz