11 grudnia 2011

Sałatka z chili

SKŁADNIKI
3 ząbki czosnku,sól,pieprz
3 łyż czerwonego octu winnego
5 łyż oliwy 2 średnie ogórki 40 dag różnokolorowych papryk
10-15 czarnych oliwek
10-15 dag słonego sera owczego[może być bryndza]
3 pomidory
1 strączek chili


Przygotować sos; czosnek obrać,pokroić w cieniutkie plasterki.
Przełożyć do miseczki,oprószyć solą i pieprzem,zalać octem i oliwą.
Wymieszać, odstawić na 15 minut.
Ogórki umyć,wraz ze skórką pokroić na długie wąskie plastry. Papryki pokroić w grubą kostkę ,pomidory na cząstki,a oliwki w plasterki.
Przygotowane składniki przełożyć do salaterki,wymieszać z sosem.
Przed podaniem posypać posiekaną papryczką chili i drobno pokruszonym serem owczy lub bryndzą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz