12 grudnia 2011

Sałatka egzotyczna

Składniki:
  • 1/2 melona zielonego
  • 2 kiwi
  • 1 brzoskwinia
  • 1 granat
  • 5 klementynek
Sposób przyrządzania: Melona przekrój na pół. Jedną połowę obierz, wyjmij pestki ze środka i pokrój w dość dużą kostkę (drugą połowę zawiń w folię spożywczą i schowaj do lodówki). Kiwi obierz i pokój w kostkę, brzoskwinię przekrój na pół, wyjmij pestkę i pokrój na kawałki, klementynki umyj i obierz ze skórki, ścinając lekko miąższ, wytnij fileciki nożem. Granata przekrój na pół i wyjmij wszystkie nasionka, oczyść z ewentualnych białych błon. Wszystkie owoce przełóż do miski i wymieszaj ze sobą, miskę przykryj i wstaw do lodówki na ok. 30 min, aby smaki się "przegryzły". Podawaj schłodzoną. Przed podaniem udekoruj liskami mięty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz