* durszlak pokrojonych, ugotowanych grzybów (tj. 3kg świeżych pokroić w kostkę
* 1szkl. wody
* 3 łyżki octu
* 4 łyżki cukru
* 1szkl. oleju
* 0,5kg cebuli
* 0,5kg czerwonej papryki
* 2 łyżki koncentratu pomidorowego (można więcej)
* pieprz
* sól
W zimowe dni można zrobić z nich pizzę, a wtedy przypomną się letnie dni grzybobrania.
* 1szkl. wody
* 3 łyżki octu
* 4 łyżki cukru
* 1szkl. oleju
* 0,5kg cebuli
* 0,5kg czerwonej papryki
* 2 łyżki koncentratu pomidorowego (można więcej)
* pieprz
* sól
W zimowe dni można zrobić z nich pizzę, a wtedy przypomną się letnie dni grzybobrania.
Etapy przygotowania
Cebulę pokroić w kostkę i dusić na oleju, dodać pokrojoną paprykę w kostkę i razem podusić. Następnie dodać grzyby i przecier pomidorowy, wodę, cukier, sól, pieprz, olej i podusić pół godziny. Wkładać gorące do słoików i pasteryzować 25-30 minut.
Cebulę pokroić w kostkę i dusić na oleju, dodać pokrojoną paprykę w kostkę i razem podusić. Następnie dodać grzyby i przecier pomidorowy, wodę, cukier, sól, pieprz, olej i podusić pół godziny. Wkładać gorące do słoików i pasteryzować 25-30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz