10 grudnia 2011

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM

SKŁADNIKI
5 jaj ugotowanych na twardo,
2 średnie cebulki,
20 dkg żółtego sera,
2 puszki tuńczyka w sosie własnym,
10 dkg zamrożonego masła,
majonez,
pieprz

PRZYGOTOWANIE
Przygotować średniej wielkości miseczkę(dla ładnego efektu najlepiej przejrzystą) Białka odzielić od żółtek, zetrzeć białka i włożyć do miseczki jako pierwszą warstwę. Następnie kolejno układać:
2 warstwa-10 dkg startego żółtego sera,
3 warstwa-puszka tuńczyka,
4 warstwa-3 łyżki majonezu,
5 warstwa-drobno pokrojone cebulki,
6 warstwa-10 dkg startego żółtego sera,
7warstwa-starte na tarce masło,
8warstwa-puszka tuńczyka,
9warstwa-3 łyżki majonezu,
10warstwa-starte na drobnych ostrzach żółtka, na wierzch posypać drobno zmielonym pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz