10 kg. podłużnej żółtej papryki
20 kg. kapusty
1,25 l oleju
1 kg. marchewki
pieprz
40 ząbków czosnku.
ZALEWA:
3 l wody
3 łyzki soli
szkl. octu
lisc laurowy.
FARSZ: Marchewki obrac ,zetrzec na tarce o duzych oczkach.
Kapustę szatkujemy,solimy, odstawiamy i odciskamy.
Mieszamy z marchewka,litrem olejem i pieprzem.
Z papryk odcinamy wierzchy i usuwamy gniazda nasienne.
Faszerujemy. Wkładamy do słoików.
Składniki zalewy chwilę gotujemy i studzimy.
Zalewamy papryki do 2/3 wysokości. Wkładamy po 2 zabki czosnku i wlewamy po łyzce oleju.
Słoiki mocno zakręcamy i pasteryzujemy ok.25 min.
20 kg. kapusty
1,25 l oleju
1 kg. marchewki
pieprz
40 ząbków czosnku.
ZALEWA:
3 l wody
3 łyzki soli
szkl. octu
lisc laurowy.
FARSZ: Marchewki obrac ,zetrzec na tarce o duzych oczkach.
Kapustę szatkujemy,solimy, odstawiamy i odciskamy.
Mieszamy z marchewka,litrem olejem i pieprzem.
Z papryk odcinamy wierzchy i usuwamy gniazda nasienne.
Faszerujemy. Wkładamy do słoików.
Składniki zalewy chwilę gotujemy i studzimy.
Zalewamy papryki do 2/3 wysokości. Wkładamy po 2 zabki czosnku i wlewamy po łyzce oleju.
Słoiki mocno zakręcamy i pasteryzujemy ok.25 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz