Składniki:
3/4 szkl. bialej fasoli,
sredni burak,
2 ziemniaki,
kiszony ogorek,
2 pomidory,
10 dkg bialej kapusty,
mala rzepa,
marchewka, cebula, peczek szczypiorku,
natka, koperek, lyzka kminku,
1/2 szkl. smietany,
1/2 szkl. majonezu light Winiary.
Sposób przyrządzania
Fasolke mocz w przegotowanej wodzie przez cala noc, ugotuj, odcedz, ostudz. Ziemniaki i buraki ugotuj w lupinkach, przestudz, polewaja zimna woda. Obierz i pokroj w kosteczke. Pomidory pokroj w osemki, ogorek w cwiercplasterki. Kapuste poszatkuj, lekko posol i ugniataj az pojawi sie sok. Marchewke i rzepe zetrzyj na tarce o duzych otworach. cebule, natke i koperek posiekaj. wszystkie skladniki wymieszaj w duzej misce, dodaj kminek, przypraw sola i pieprzem. Wymieszaj majonez ze smietana i polej salatke.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz