60 dag buraczków
ocet jabłkowy
1 cebula
2 łyzki drobno posiekanych
korniszonów.
4 łyzki posiekanej natki pietruszki
lub szczypiorku
2 łyzki oleju sojowego.
Przygotowanie
Buraki umyc,wkładamy do wrzacej wody,gotujemy do miękkosci.
Odcedzamy,studzimy zalewajac zimna woda,obieramy ze skórki i kroimy w cieniutkie plasterki,kostkę lub
trzemy na tarce o dużych oczkach.
Oprószamy solą pieprzem skrapiamy odrobiną octu jabłkowego,miesz amy z olejem i połową zieleniny.
Przekładamy do salaterki, posypujemy korniszonami,pos iekana cebulą i zieleniną.
Odcedzamy,studzimy zalewajac zimna woda,obieramy ze skórki i kroimy w cieniutkie plasterki,kostkę lub
trzemy na tarce o dużych oczkach.
Oprószamy solą pieprzem skrapiamy odrobiną octu jabłkowego,miesz
Przekładamy do salaterki, posypujemy korniszonami,pos
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz