SKŁADNIKI
2 kg kapusty białej
1 kg marchewki
150 g buraków
60 g pietruszki
60 g pora
60 g selera
25 g soli.
Z kapusty zdjąć wierzchnie liście. Pozostałe warzywa umyć i obrać.
Wszystko szatkujemy,solimy i mieszamy.
Przykrywamy i przechowujemy w temp.
pokojowej przez 6 dni.
Przekładamy do małych słoiczków
i pasteryzujemy ok.8-10 min.
1 kg marchewki
150 g buraków
60 g pietruszki
60 g pora
60 g selera
25 g soli.
Z kapusty zdjąć wierzchnie liście. Pozostałe warzywa umyć i obrać.
Wszystko szatkujemy,solimy i mieszamy.
Przykrywamy i przechowujemy w temp.
pokojowej przez 6 dni.
Przekładamy do małych słoiczków
i pasteryzujemy ok.8-10 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz