1,5 kg papryki
1,5 kg cebuli
1,5 kg pieczarek
łyzka octu.
ZALEWA:
6 szkl. wody
1,5 szkl. octu
1 szkl cukru
lisc laurowy
ziele angielskie
sól, pieprz.
Papryki umyc,usuna gniazda nasienne,
Miazsz kroimy w paski.
Cebulę po obraniu,posiekac
Mieszamy z papryką,solimy i odstawiamy na 2 godz.Odciskamy.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki,wsypuj
Składniki zalewy gotujemy.
Dodajemy paprykę z cebulą i
gotujemy 5 min.. Wsypujemy pieczarki i gotujemy jeszcze 5 min.
Gorącą sałatkę z zalewą przekładamy do słoików i pasteryzujemu 20 min.
Gdy do Twoich drzwi zapukaja niespodziewani goscie można odcedzic tę sałatke z zalewy,dodac jajko i
majonez.
majonez.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz