KIWI Z POMARAŃCZA:
6 owoców kiwi obrac,zmiksowac z 4 łyzkami cukru pudru.
20 dag kremówki ubic z sokiem z 1/2 cytryny i łyzka cukru waniliowego,połaczyc ze skórka starta z pomaranczy.
Nakładac na przemian z musem z kiwi,ozdobić.Schłodzić.
KAWOWY Z MALINAMI:
Po 25 dag twarogu i mascarpone utrzec z 4 ółtkami i torebka cukru waniliowego.Po 50 ml kawy i likieru amaretto wymieszac, skropić 8 dag biszkoptów.
Ułożyćje w pucharkach,przyk ryc kremem,posypać malinami.
W ten sposób ułożyć kolejne warstwy.
Mocno schłodzić.Posypać kakao.
MOKKA Z RODZYNKAMI--
400 ml schłodzonej kremówki ubic z 4 łyzkami cukru pudru i opakowaniem smietan-fiks.
Wlac łyzke mocnej kawy i 30 ml brandy lub wisniówki,dodac 10 dag rodzynek,wymiesz ac.
Krem udekorowac dżemem wisniowym i czekoladowymi ziarenkami, schłodzic.
CYTRYNOWY Z WINEM:
5 zółtek utrzec z 7 dag cukru.
6 owoców kiwi obrac,zmiksowac z 4 łyzkami cukru pudru.
20 dag kremówki ubic z sokiem z 1/2 cytryny i łyzka cukru waniliowego,połaczyc ze skórka starta z pomaranczy.
Nakładac na przemian z musem z kiwi,ozdobić.Schłodzić.
KAWOWY Z MALINAMI:
Po 25 dag twarogu i mascarpone utrzec z 4 ółtkami i torebka cukru waniliowego.Po 50 ml kawy i likieru amaretto wymieszac, skropić 8 dag biszkoptów.
Ułożyćje w pucharkach,przyk
W ten sposób ułożyć kolejne warstwy.
Mocno schłodzić.Posypać kakao.
MOKKA Z RODZYNKAMI--
400 ml schłodzonej kremówki ubic z 4 łyzkami cukru pudru i opakowaniem smietan-fiks.
Wlac łyzke mocnej kawy i 30 ml brandy lub wisniówki,dodac 10 dag rodzynek,wymiesz
Krem udekorowac dżemem wisniowym i czekoladowymi ziarenkami, schłodzic.
CYTRYNOWY Z WINEM:
5 zółtek utrzec z 7 dag cukru.
Ubic na parze ze szklanka białgo, słodkiego wina, 100 ml kremówki i skórka starta z 2 cytryn.
Ostudzic.
Ostudzic.
Sok z 3 cytryn podgrzac wymieszac z 4 łyzeczkami żelatyny.
Ubic piane z 3 białek i 7 dag cukru.
Krem wymieszac z piana i żelatyna.
Schłodzic..
Ubic piane z 3 białek i 7 dag cukru.
Krem wymieszac z piana i żelatyna.
Schłodzic..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz