Biszkopt:
8 żółtek,2 jajka,8 łyżek cukru,1 cukier waniliowy -ubić
następnie dodać:
8 łyżek mąki,2 łyżeczki proszku
Piec 30 minut w temp.180st
Biszkopt z makiem:
8 białek-ubić
dodawać po trochę 1 szklankę cukru
potem dodać:
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki maku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystko pomieszać.Wlać na formę do pieczenia.
Piec 20 min w temp 170st
Masa:
0,5 litra śmietany kremówki gęstej
5 łyżeczek cukru pudru
Ubić.
2 galaretki w kolorze czerwonym przyrządzić wg przepisu.
Zimną tężącą galaretkę połączyć ze śmietanką.
Na wierzch polać polewą albo cukrem pudrem.
WYGLĄD ciasta(od góry)
polewa
biszkopt
masa
biszkop z makiem
masa
biszkopt
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz