2 kg białek kapusty
60 dag czerwonej papryki
80 dag marchewki
60 dag cebuli.
ZALEWA:
2 szkl.wody
1 szkl. octu 10 proc
1 szkl.oleju
8 płaskich łyzek cukru
2 1/2 łyzki soli
5 gozdzików
3-4 liscie laurowe.
Kapustę poszatkowac.Paprykę umyc, usunąć gniazda nasienne,pokroić w paseczki.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce
o duzych oczkach.Obrana cebulę pokroić na półplasterki.
Wymieszać wszystkie warzywa.
Z podanych składników ugotować zalewę,przestudzić.
Częścią zalac mieszankę warzyw i wymieszać.
Nakładać do słoików,lekko ucisnąć,uzupełnić pozostałą częscią zalewy. Pasteryzować15 minut.
60 dag czerwonej papryki
80 dag marchewki
60 dag cebuli.
ZALEWA:
2 szkl.wody
1 szkl. octu 10 proc
1 szkl.oleju
8 płaskich łyzek cukru
2 1/2 łyzki soli
5 gozdzików
3-4 liscie laurowe.
Kapustę poszatkowac.Paprykę umyc, usunąć gniazda nasienne,pokroić w paseczki.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce
o duzych oczkach.Obrana cebulę pokroić na półplasterki.
Wymieszać wszystkie warzywa.
Z podanych składników ugotować zalewę,przestudzić.
Częścią zalac mieszankę warzyw i wymieszać.
Nakładać do słoików,lekko ucisnąć,uzupełnić pozostałą częscią zalewy. Pasteryzować15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz