Składniki
3 szklanki mąki
1 kostka margaryny
5 żółtek
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru pudru
Masa serowa:
1/2 kg sera białego
1 jajka
1 budyń śmietankowy
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 kostki margaryny
Dodatkowo:
5 białek
1 szklanka cukru
Przygotowanie:
Przygotować ciasto z wszystkich składników.Ciasto podzielić na 2 części.
Jedną zamrozić,a drugą rozwałkować i dać na blaszkę.
Masa serowa:
Składniki utrzeć(Bądź zmiksować)na jednolity krem.Na rozwałkowanym,nie zapieczonym cieście-rozłożyć masę serową,a na nie poukładać ananasy-pokrojone na kawałki.
Na ananasach rozsmarować pianę ubitą z pięciu białek i szklanką cukru.
Wierzch posypać startym na grubej tarce mrożonym ciastem.
Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika,piec około 50min w 180st na złoty kolor
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz