1/4 małej kapusty czerwonej
1/4 białej kapusty białej
2 srednie marchewki
2 duze jabłka
1 srednia cebula czerwona.
Kilka rzodkiewek
2 łyzki drobno posiekanej natki pietruszki
1 por/czesc biała/.
3-4 łyzki majonezu.
Z kapusty usunac wierzchnie liscie.
Umyc wszystkie warzywa.
Por przekrawamy wzdłuż i dopiero wtedy dokładnie opłukac,osaczyc na papierowym reczniku.
Obie kapusty,marchewkę,rzodki ewki i jabłka,zetrzec na tarce o grubych oczkach.Paprykę po usunieciu nasionek i cebule kroimy na drobna kosteczke, a pora - w półplaserki.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku sola i pieprzem..Dodaje my majonez i natkę
pietruszki.-Zami ast majonezu możemy doprawić surówkę śmietana lub jogurtem naturalnym..
Umyc wszystkie warzywa.
Por przekrawamy wzdłuż i dopiero wtedy dokładnie opłukac,osaczyc na papierowym reczniku.
Obie kapusty,marchewkę,rzodki
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku sola i pieprzem..Dodaje
pietruszki.-Zami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz