Grzyby mieszane
ocet, sól, pieprz
gałka muszkatołowa.
Grzyby oczyscic,pokroić,mocno zasolić w kamiennym garnku i wstawić do lodówki na 3-4 dni.
Kiedy puszczą sok,zagotować w kąpieli wodnej,czyli w garnku umiejscowionym nad garnkiem z gotująca się wodą.
Kiedy grzyby będą już miękkie zmiksować je,doprawić.
Jeszcze raz zagotować w kąpieli wodnej.
Nakładać ciasno do słoiczków i pasteryzować 60 min..
ocet, sól, pieprz
gałka muszkatołowa.
Grzyby oczyscic,pokroić,mocno zasolić w kamiennym garnku i wstawić do lodówki na 3-4 dni.
Kiedy puszczą sok,zagotować w kąpieli wodnej,czyli w garnku umiejscowionym nad garnkiem z gotująca się wodą.
Kiedy grzyby będą już miękkie zmiksować je,doprawić.
Jeszcze raz zagotować w kąpieli wodnej.
Nakładać ciasno do słoiczków i pasteryzować 60 min..
Na drugi dzień pasteryzowac 40 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz