4kg ogórków (obrać i pokroić w plasterki)
0,5 kg marchwi (zetrzeć na tarce)
0,5 kg papryki (drobno pokroić)
0,5 kg cebuli (drobno pokroić)
Ja wszystko oprócz papryki traktuję malakserem z róznymi tarczami
1 szklanka cukru
1 szklanka octu 10%
1 szklanka oleju
3 łyżki soli
1 główka czosnku
pieprz do smaku.
Wszystko razem wymieszać i zostawić na 12 godzin. Potem wkładać do słoików i pasteryzować 15 minut.
0,5 kg marchwi (zetrzeć na tarce)
0,5 kg papryki (drobno pokroić)
0,5 kg cebuli (drobno pokroić)
Ja wszystko oprócz papryki traktuję malakserem z róznymi tarczami
1 szklanka cukru
1 szklanka octu 10%
1 szklanka oleju
3 łyżki soli
1 główka czosnku
pieprz do smaku.
Wszystko razem wymieszać i zostawić na 12 godzin. Potem wkładać do słoików i pasteryzować 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz