2 kg buraków
400 ml octu 8 proc.
10 dag cukru pudru
łyżka soli
4 ząbki czosnku
po 1/2 łyżeczki ziela angielskiego,
ziaren pieprzu i kminku.
PRZYGOTOWANIE
Buraki wyszorować i ugotować. Odcedzić,obrać,pokroić w kostkę lub powycinać z nich małe kuleczki. Włożyć do słoiczków,posypać przyprawami,dodać pokrojony na plasterki czosnek.
Litr wody zagotować z octem,cukrem i solą,zalać buraczki.
Słoiki zamknąć.Pasteryzować 20 min. w temp.85 st.
...wychodzi z tego 6 słoików
po 250 ml...
Litr wody zagotować z octem,cukrem i solą,zalać buraczki.
Słoiki zamknąć.Pasteryzować 20 min. w temp.85 st.
...wychodzi z tego 6 słoików
po 250 ml...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz