1 kg kolorowej papryki
liscie laurowe
4 główki czosnku
gorczyca, rozmaryn
ziele angielskie
100 ml octu 10 proc.
0,5 l wody
10 dag cukru
1 łyzka soli
pieprz w ziarenkach.
Papryke dokładnie umyj,oczyśc z nasion i pokrój na drobne paski.
Czosnek obierz,pokrojoną paprykę włóż do słoików,gęsto przekładajac zabkami czosnku.
Do kazdego słoika włóż kilka ziaren pieprzu ziela,gorczycy,lisc laurowy i rozmaryn.
Zagotuj wodę z octem,cukrem i solą, gotuj 10 min.na małym ogniu. Goracą zalewą zalej paprykę,by była
całkowicie zakryta.
Słoiki zamknij i pasteryzuj 25 min.
..składniki na 3 słoiki po o,5 l...
liscie laurowe
4 główki czosnku
gorczyca, rozmaryn
ziele angielskie
100 ml octu 10 proc.
0,5 l wody
10 dag cukru
1 łyzka soli
pieprz w ziarenkach.
Papryke dokładnie umyj,oczyśc z nasion i pokrój na drobne paski.
Czosnek obierz,pokrojoną paprykę włóż do słoików,gęsto przekładajac zabkami czosnku.
Do kazdego słoika włóż kilka ziaren pieprzu ziela,gorczycy,lisc laurowy i rozmaryn.
Zagotuj wodę z octem,cukrem i solą, gotuj 10 min.na małym ogniu. Goracą zalewą zalej paprykę,by była
całkowicie zakryta.
Słoiki zamknij i pasteryzuj 25 min.
..składniki na 3 słoiki po o,5 l...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz