1/2 kg buraków
cebula
1/2 peczka natki pietruszki
1-2 zabki czosnku
2 łyzki oliwy
3 łyzki soku z cytryny
łyzeczka ziół
/bazylia,tymianek,cząber/
cebula
1/2 peczka natki pietruszki
1-2 zabki czosnku
2 łyzki oliwy
3 łyzki soku z cytryny
łyzeczka ziół
/bazylia,tymianek,cząber/
1/2 łyzeczki łagodnej musztardy
pieprz, sól.
pieprz, sól.
Przygotowanie
Sok z cytryny ubic z oliwą,musztardą, pieprzem,czosnki em z solą i posiekanymi ziołami
Wstawic do lodówki na 2 godz.
Ugotowane buraki obrac,scieramy na tarce z dyzymi oczkami.
Cebulę drobno siekamy,solimy.
Mieszamy z buraczkami i sosem ziołowym /należy go roztrzepac /
Posypujemy pieprzem i mieszamy.
Chłodzimy 2-3 godz.
Przed podaniem posypujemy natką.
Sok z cytryny ubic z oliwą,musztardą, pieprzem,czosnki
Wstawic do lodówki na 2 godz.
Ugotowane buraki obrac,scieramy na tarce z dyzymi oczkami.
Cebulę drobno siekamy,solimy.
Mieszamy z buraczkami i sosem ziołowym /należy go roztrzepac /
Posypujemy pieprzem i mieszamy.
Chłodzimy 2-3 godz.
Przed podaniem posypujemy natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz