3 kg cukinii
1 kg cukru
2 op.cukru waniliowego
3-4 gozdziki
1-2 łyzrczki kwasku cytrynowego.
PRZYGOTOWANIE
Cukinie umyc,obrac i pokroic w kostkę
1,5 liytra wody zagotowac z kwaskiem cytrynowym,studzimy.
Zalewamy cukinię i odstawiamy na dobę.Następnie odcedzamy.
Do zalewy wsypujemy cukier,cukry waniliowe i gozdziki.Zagotow ujemy.
Wkładamy cukinię i gotujemy 7 min.
Cukinię z zalewą przekładamy do wyparzonych słoików,zakręcam y i pasteryzujemy ok.15 min.
(nadaje sie ciast,deserów i sałatek)
Cukinie umyc,obrac i pokroic w kostkę
1,5 liytra wody zagotowac z kwaskiem cytrynowym,studzimy.
Zalewamy cukinię i odstawiamy na dobę.Następnie odcedzamy.
Do zalewy wsypujemy cukier,cukry waniliowe i gozdziki.Zagotow
Wkładamy cukinię i gotujemy 7 min.
Cukinię z zalewą przekładamy do wyparzonych słoików,zakręcam
(nadaje sie ciast,deserów i sałatek)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz