1 kg buraków umyc i ugotowac w skórkach.
Obrać i zetrzeć na tarce.
2 kwaśne jabłka po umyciu.obrac, zetrzec,wymieszać z burakami.
Sałatkę napełnic słoiki,zamknac i pasteryzowac 20 min.
Obrać i zetrzeć na tarce.
2 kwaśne jabłka po umyciu.obrac, zetrzec,wymieszać z burakami.
Sałatkę napełnic słoiki,zamknac i pasteryzowac 20 min.
Można go przygotować np. z papryki, cukinii,ogórków,fasoli szparagowej, cebuli,marchewki.
Warzywa oczyścić ,umyć i rozdrobnij.
Paprykę,cukinię, fasolkę, cebulę i marchewkę zblanszuj.
Słoje napełnić warzywami i zalać gorącą zalewą.
Na 1,5 kg warzyw zrobisz ją z 1/2 l wody
1 łyżeczki soli
1 łyżka cukru
1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
dodać przyprawy,zamknąć i pasteryzować25 min.
Paprykę,cukinię,
Słoje napełnić warzywami i zalać gorącą zalewą.
Na 1,5 kg warzyw zrobisz ją z 1/2 l wody
1 łyżeczki soli
1 łyżka cukru
1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
dodać przyprawy,zamknąć i pasteryzować25 min.
1 kg ogórków,obrać i pokrajać na plasterki.
Posypać łyzka soli i cukru oraz pieprzem,skropić 2 łyżkami octu i odstawic na godzinę.
Napełnić słoje,zalać powstałym sokiem,zamknąć i pasteryzowac 10 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz